Frederique

Ik ben Frederique Bicker en 20 jaar actief in de therapeutische wereld. Het moderne leven vraagt om een aangepaste en geïntegreerde aanpak als het gaat om heling, verandering en groei. Vandaar mijn intentie om een continue frisse wind door de psychologie en ook door mijn manier van werken te laten waaien.

Na mijn studie (klinische) psychologie in Amsterdam, startte ik mijn verdere opleiding en carriëre in the Priory Roehampton Hospital in Londen, waar ik uitgebreid ervaring opdeed op het gebied van angst, depressie, trauma, burn-out, verslaving en eetproblematiek.

In de jaren daarna heb ik veel gereisd, en allerlei verschillende vormen van heling en therapie bestudeerd waarbij een mooie mix van Oost en West is ontstaan in mijn werkwijze en waarbij ik de vrijheid voel om deze technieken op authentieke wijze te gebruiken om een proces in beweging te brengen.

Mijn passie en talent is om het grotere geheel in kaart te brengen. Te onderzoeken waar de diepere oorzaak van de blokkade zit en waarom. Vaak komen mensen met een verhaal dat actief speelt in hun leven, en is het de kunst om in de sessie voorbij het verhaal te komen en samen te onderzoeken en begrijpen waarom dat verhaal zich aandient, en wat daaronder aan patronen, pijn en overtuiging verstopt zit. Het begrijpen is wat mij betreft waar de reis begint, daarna is het mooi om de emoties te doorvoelen en het lichaam mee te nemen in het proces, zodat het hele systeem mee kan in de heling en je dan ook écht beter kan gaan voelen.

Inmiddels werk ik 17 jaar als zelfstandig psycholoog en coach in Amsterdam én als facilitator bij the Bridge retreat in Engeland.

Het is fascinerend om te ‘luisteren’ naar wat er NIET gezegd wordt gedurende een sessie, maar te voelen en waar te nemen waar de ruimte zich mee vult. Daarmee stap je samen in een veld van verrassende informatie en inzichten. Voor mij de magie van therapie!

Frederique Bicker, psycholoog
CONTACT ME